Mapa zobrazuje klimatický potenciál révy vinné, tzv. Huglinův index.
Pravděpodobný budoucí vývoj je znázorněn i pomocí tzv. diferencí. Tedy rozdílu hodnot oproti předcházejícím obdobím. Konkrétně zde je možnost sledovat dvě diferenční období: 1961-1990 a 1981-2010. Díky těmto informacím můžeme vidět reálnou očekávanou změnu např. vůči 30-ti letému období 1981-2010 (tedy např. navýšení teploty v roce 2050 o 2 °C a ke konci století o 3,1 °C v nejpravděpodobnějším scénáři).
Pro získání robustnějších výsledků jsou jednotlivé modely a scénáře zpracovány ve společném ansámblu, a k dispozici je tak nejpravděpodobnější očekávaná změna, včetně vyjádření nejistoty. Nejistota je konstruována tak, že obsahuje dvě nižší a dvě vyšší úrovně projekcí (například teplejší a chladnější nebo sušší a vlhčí). Tento přístup je aplikován ve všech mapových i grafických výstupech. Nejpravděpodobnější scénář reprezentuje největší shodu na očekávané změně ze všech použitých klimatických modelů.
Huglinův index (heliotermální potenciál) je agroklimatický index, vcházející z teplotní sumy průměrné a maximální denní teploty nad 10 °C v období 1.4.–30.9. korigované faktorem délky dne.
Teplotní sumám odpovídají různé odrůdy: 1600 - 1700°C Müller Thurgau, 1700 - 1800°C Chardonnay, 1800 - 1900°C Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský, 1900 - 2000°C Merlot, 2000 - 2100°C Cabernet Sauvignon, 2100 - 2200°C Syrah, 2200 - 2300°C Cinsaut, 2300 - 2400°C Carignan a 2400 - 2600°C Aramon.